Stevie Wonder en Mark Ronson werken samen voor nieuw Ronson album

De meervoudig Grammy-winnaar Mark Ronson keert op 16 januari terug met het nieuwe album ‘Uptown Special.’ De Britse producer en DJ liet zich voor zijn vierde album inspireren door zijn muzikale roots. Extra bijzonder is de bijdrage van de Amerikaanse auteur Michael Chabon, die het merendeel van de teksten voor zijn rekening nam. Ronson is groot fan van de Pullitzer-prijs winnaar Chabon. ‘Uptown Funk’, met de vocalen van Bruno Mars, is de eerste single van ‘Uptown Special’.

mark ronson

Jeff Bhasker, bekend van zijn werk met onder andere Kanye West, Drake en Alicia Keys, heeft ‘Uptown Special’ samen met Mark Ronson in studio’s in Londen, Memphis, Los Angeles en New York opgenomen. Net als op Ronson’s voorgaande albums heeft de Brit weer een keur aan populaire artiesten weten te strikken voor de zangpartijen. Soullegende Stevie Wonder is te horen op het openingsnummer ‘Uptown’s First Finale’ en op afsluiter ‘Crack In The Pearl Pt II’. Naast de eerder genoemde Bruno Mars op de single ‘Uptown Funk’ lenen ook Tame Impala’s Kevin Parker en rapper Mystikal hun vocale bijdragen aan het album.

Mark Ronson liet zich inspireren door de muziek waar hij als New Yorkse tiener in de jaren negentig mee in aanraking kwam. “No matter how my taste in music and DJ-ing veers over the years, I always find myself coming back to that music I would play out in hip-hop clubs in NY in the late 90s/early 2000s. Biggie, Chaka Khan, Amerie, Boz Scaggs, Missy, Earth Wind & Fire, N.O.R.E….Those songs would set alight the dance floor. The NY club scene was filled with girls, boys, dancers, drug dealers, rappers, models and skateboarders who came mostly for one reason: to dance. Before smart phones, bottle service and smoking bans, people came to the club, found their spot and stayed all night, absorbed in the music. With Uptown SpeciaI I set out to capture the feeling I remember from those New York nights”, aldus de producer over de totstandkoming van ‘Uptown Special’.

Het album is al te reserveren via Bol.com via deze link.

Bekijk de tracklist hieronder:

1) Uptown’s First Finale ft. Stevie Wonder & Andrew Wyatt
2) Summer Breaking ft. Kevin Parker
3) Feel Right ft. Mystikal
4) Uptown Funk ft. Bruno Mars
5) I Can’t Lose ft. Keyone Starr
6) Daffodils ft. Kevin Parker
7) Crack In The Pearl ft. Andrew Wyatt
8) In Case Of Fire ft. Jeff Bhasker
9) Leaving Los Feliz ft. Kevin Parker
10) Heavy and Rolling ft Andrew Wyatt
11) Crack In The Pearl Pt II ft Stevie Wonder & Jeff Bhasker