The Cool Quest vanavond in Jazzpodium DJS

The Cool Quest

Op zaterdag 13 december speelt in Jazzpodium DJS de jonge band The Cool Quest. Afgelopen Big Rivers zetten zij het Sena Jazz Stage op zijn kop. Nu is het tijd om dit nog eens dunnetjes over te doen op het Jazzpodium. Van oorsprong een Friese band, maar nu vanuit Zwolle, is The Cool Quest Nederland aan het veroveren. Met hun soulvolle, funky, jazzy hiphop hebben ze deze zomer al veertig festivals op hun naam staan. September 2013 kwam hun eerste wapenfeit, de ‘live’ EP ‘In Spite Of’ uit. Na een radio promo bij Radio 6 zijn ze direct gevraagd om bij ‘de week van de zwarte lijst’ de huisband te zijn bij ‘Eerst Jaap’.

In oktober was het dan eindelijk tijd voor hun debuutalbum. Waarvan de titeltrack ‘Funkin’ Badass’ afgelopen juni al is uitgebracht. Met deze single zijn ze gelijk al uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent en ook JazzZine was enthousiast.

Jazz & Beyond brengt iedere tweede zaterdag van de maand een liveband plus een dj die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixt.