Shirma Rouse te gast in BIRD

Foto (c) Armelle van Helden, Maxazine.nl
Foto (c) Armelle van Helden, Maxazine.nl
De Rotterdamse soulstress Nishe stond al eerder in BIRD met de release van haar eerste solo­album The New Me. Dit optreden beviel zo goed dat Nishe vanaf september 2014 een seizoen lang tweemaandelijks The Breakfast Club in BIRD zal hosten. Elke editie neemt ze een andere gast mee. Op zondag 14 december is dat niemand minder dan soulzangeres Shirma Rouse.

Nishe is sinds de start van haar vorige muzikale project, Jagged Soul, een household name in de Rotterdamse soulscene. Met Jagged Soul speelde ze op talloze podia en festivals, zoals North Sea Jazz, World Port Jazz, Rotterdam Import, Popkomm, Amsterdam Dance Event en Eurosonic. Na enkele projecten als featured artist in Londen voor het label Jalapeno, verscheen afgelopen februari haar eerste soloalbum: The New Me. Het is een stoere en oprechte plaat geworden met een gebalanceerde mix van indie-soul, electro en hiphop. De door Nishe zelfgeschreven songs zijn versterkt door features van Esperanzah Denswil en Unorthadox en door de medewerking van een indrukwekkende groep muzikanten, waaronder Optimus, Shirma Rouse, iET en Budy Mokoginta.

Shirma Rouse zette haar eerste treden op het muzikantenpad als achtergrondzangeres, onder andere bij Izaline Calister en Anouk. Met die laatste ging ze ook mee naar het Eurovisiesongfestival in Malmö. Hier werd ze door The Eurovision Times uitgeroepen tot beste achtergrondzangeres. Datzelfde jaar deed Shirma mee aan The Voice of Holland. Alle stoelen draaiden bij haar auditie om en Shirma schopte het tot de halve finale. Binnenkort komt ze met haar nieuwe album, waarmee ze ongetwijfeld de wereld gaat veroveren.