LiveStage op 21 december in Veldhoven met All Jazzed Up en Gerrit de Groot

Op zondag 21 december a.s. van 19.00 uur tot 22.00 uur presenteren All Jazzed Up en Gerrit de Groot een jazzy kerstconcert op het LiveStage podium van ’t Oude Slot in Veldhoven. De exposities in het museum zijn die avond ook open. Bij de expositie van Jacques Cuijpers geeft Stichting Zeelst Schrijft Geschiedenis een toelichting voor geinteresseerden. Ook de expositie met nostalgisch speelgoed van Nooitgedagt van verzamelaar René Diekstra is dan te bekijken.

jazzedup

All Jazzed Up is een vocaal jazz trio bestaande uit Yvet Ana, Mithra Nouri en Carin Verhoeven. Als trio zingen zij het repertoire van de Andrew Sisters en dat wisselen zij af met ieders eigen solo repertoire. Carin Verhoeven reist graag terug naar het muzikale verleden: van American Songbook, via musicals naar mooie ballads. Maar een stevig Rock and Roll nummer laat ze ook zeker niet aan haar voorbij gaan. Je kunt wel zeggen dat bij Carin het American Songbook in het bloed zit. Haar grote liefde echter is oude jazzlegenden Ella Fitzgerald en Rita Reys.

Mithra Nouri houdt van wat soul in haar blues, daardoor luistert ze graag naar Dame Etta James. Haar grootste jazz voorbeeld is the sassy ‘Miss Sarah Vaughn’. Ze is dol op een muzikale scherts met een All Jazzed Up scatt. Yvet Anna is een beetje Parijs en een beetje Budapest.. Van Swing jazz tot Blues, van Yiddisch tot Zigeunermuziek en weer terug via Edith Piaf, Billy Holiday en Aretha Franklin. Vintage voor dat het bestond, van 30’er jaren tot fifties, houdt van het podium. Ze is eigenzinnig en ondernemend.

Op deze mooie zondagavond zal ook Gerrit de Groot op het podium staan. Tijdens het Cult & Tumultfestival was hij solo een grote verrassing. Met zijn prachtig stemgeluid en zijn uit het leven gegrepen nummers waarbij hij zichzelf ondersteunt met gitaar.