Barbara – Nothing but love

Barbara - Nothing but loveBarbara. Niet Barbra (altijd vreemd gevonden, trouwens, Barbra – maar dat terzijde), dus. Barbara. Ik moest even zoeken naar haar achternaam, en terwijl ik daarmee bezig was, vond ik dat eigenlijk helemaal niet meer zo belangrijk. Als zij het belangrijk had gevonden, had die naam wel op de voorkant van de cd gestaan. Dat staat hij niet, dus we doen het met Barbara.

Ik ben na een paar noten al helemaal onder de indruk. Wat een stem! Wat een dijk van een stem. Prachtig volume, schitterend timbre en loepzuiver. Daar kan Adele nog heel veel van kan leren. Drie noten uit de machtige borstkas van Barbara zijn genoeg om mij kippevel te bezorgen. Niet alleen vult ze met gemak mijn hele kamer met haar mooie stem, maar de arrangementen liegen er ook niet om, al krijg ik hier en daar wel een beetje een overdosis aan Amerikaanse zoetgevooisdheid (blijkt dat arrangeur Chris Ellis niet de kleinste is: Adele (toeval? nee, denk ’t niet) en Amy Winehouse hebben ook van zijn kunsten gebruik gemaakt).

‘Another Spring’, het tweede nummer van de twaalf op de cd ‘Nothing but Love’, vat voor mij al het prachtige van Barbara samen. Al, nogmaals, heb ik wel een beetje moeite met ook het arrangement van dit nummer. Ik dacht dat de tijd van Mantovani wel een beetje voorbij was, maar Chris Ellis houdt stug vol. Ook op alle volgende nummers trakteert Barbara met haar geweldige stem(geluid) haar luisteraars op prachtige dingen.

Helaas komt daar abrupt een eind aan als ‘Sometimes It Snows In April’ (nummer elf) begint. Als groot bewonderaar van Prince kan ik niets anders zeggen dan dat deze uitvoering het nummer allesbehalve ten goede komt. Het is te snel, te oppervlakkig, te strak en heel, heel erg saai. Zo saai, dat ik moeite heb om ‘Dream’, het laatste nummer, helemaal af te luisteren. De cd ‘Nothing but love’ is prachtig gezongen en ik buig diep voor de vocale kunsten van Barbara, maar de plaat is door meneer Ellis helemaal ontdaan van emotie. Erg jammer. Desalniettemin geef ik Barbara een  6,4 – die ik dan toch maar naar boven af zal ronden. (7/10) (Challenge Record)

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *