Melanie de Biaso door Gilles Peterson in de mix

Melanie de BiasoDe internationaal bekende DJ en radio persoonlijkheid Gilles Peterson heeft een paar artiesten uit de jazz, de elektronische hoek en de indiewereld opgeroepen om het album ‘No Deal’ van de Belgische jazzzangeres Melanie de Biasio te mixen. EELS, The Cinematic Orchestra, Hex, Chassol, Clap! Clap!, Jonwayne en Seven Davis Junior hebben meegewerkt aan het remix album. Het openingsnummer ‘I Feel You’ is gemixt door EELS, wat de eerste remix ooit is van zanger Mark Oliver Everett. Hij werd verliefd op de muziek van Melanie de Biasio toen zij zijn voorprogramma verzorgde (o.a. Concertgebouw Amsterdam).

2014 was het jaar waarin de Biasio internationaal doorbrak. Ze speelde in Nederland o.a. op het Into The Great Wide Open festival op Vlieland. In thuisland België ontving ze reeds een gouden award voor No Deal. Onlangs is bekend gemaakt dat ze wordt onderscheiden met een European Border Breakers Awards 2015 (EBBA): de awards voor de beste nieuwe Europese pop, rock en dance acts met grensoverschrijdend succes. Op 10 december staat Melanie de Biasio in Tivoli De Helling.

‘No Deal Remixed’ tracklijst:
1. I Feel You (EELS Remix)
2. The Flow (Hex Remix)
3. No Deal (Seven Davis Jr Remix)
4. With Love / Sweet Darling Pain (Gilles Peterson & 5. Sinbad Remix)
5. Sweet Darling Pain (Chassol Remix)
6. I’m Gonna Leave You (Clap! Clap! Remix)
7. With All My Love (Jonwayne Remix)
8. I’m Gonna Leave You (The Cinematic Orchestra Remix)