Lady Linn – High

Lady-Linn_HighHet spijt me enorm, maar ik moet de les beginnen met het uitdelen van een dikke onvoldoende. Lady Linn krijgt voor haar cd High, niet meer dan een 4. Graag licht ik dit lage cijfer even toe, maar u mag ook gewoon verder klikken op de website, want meer dan deze 4 wordt het niet. Allereerst is er geen enkele originele noot te horen op de cd. Zo voorspelbaar als het weer in San Diego (21 graden en een zacht briesje). Van plagiaat zal ik Lady Linn niet betichten, omdat dat me nog veel meer extra luistertijd zou kosten. En geloof me, de cd ‘High’ is na een enkele keer luisteren al rijp voor de prullenbak.

Meeliftend op de populaire muziek van tegenwoordig, is High een hele flauwe plaat met minder dan gemiddelde zangkwaliteiten van mevrouw Linn. Van deze cd passen er, zonder te proppen, makkelijk 15 in een dozijn (en mét proppen, eenvoudig 23). Neen, ik word niet blij van Lady Linn (van haar foto’s misschien wel, want het artwork – ook al is het niet mijn stijl – is netjes verzorgd). Wat de cd redt van het incasseren van een 3, of zelfs een 2, is de opnamekwaliteit. Dat is prima voor elkaar.

Het is geen jazz, bij lange na niet, het is niet spannend, er gebeurt niets bijzonders of raars, het stelt muzikaal gezien helemaal niets voor, maar het is prima opgenomen. Soit, een 4. En dat spijt me eigenlijk helemaal niet. Een klein beetje, want volgens mij bedoelt mevrouw Linn het best goed. (4/10) (Universal)