Tony Bennett en Lady Gaga op North Sea Jazz

Vandaag maken Tony Bennett en Lady Gaga Europese concert data bekend. Als onderdeel van hun ‘Cheek to Cheek’ tournee zullen zij op vrijdag 10 juli optreden op het North Sea Jazz Festival.

Tijdens deze tour brengen Bennett en Gaga de nummers ten gehore die op hun veel geprezen album Cheek To Cheek staan. Hierop staan klassieke jazzstandards gezongen als duo maar ook zijn er enkele solostukken te horen . Van het titelnummer via ‘But Beautiful’ tot ‘I Will not Dance’ laat het album de chemie horen tussen de twee artiesten, die 60 jaar in leeftijd verschillen. Zoals Bennett zegt: “Wat ik echt leuk vind aan jazz zanger zijn, is dat jazzartiesten zeer creatief zijn, erg eerlijk, van frase tot frase.” Lady Gaga voegt daaraan toe: “We wilden iets maken dat perfect klinkt vanwege de kwaliteit van de emotie, de eerlijkheid.”  Ook bij Jazzzzine kreeg het album een prachtige recensie .

De Early bird driedagenkaartverkoop voor het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival is inmiddels gestart, losse dagkaarten zijn te koop vanaf 31 januari