Batik zondag naar Jazzpodium DJS

Batik
Zondagmiddag 7 december in Jazzpodium DJS een fijnproeversconcert door de groep Batik. Het verhaal van Batik begint in 2005, wanneer Joost Lijbaart en Wolfert Brederode als duo het album ‘One’ maken. Een reeks composities en improvisaties waarin twee musici vanuit hun eigen instrument al spelend samenvloeien tot één gedeeld universum, met één taal en één gemeenschappelijke klank. Voor hun jongste project Batik is het duo aangevuld met gitarist Ed Verhoeff en bassist Mark Haanstra, twee van de subtielste muzikanten uit de Nederlandse jazz. Batik bouwt verder op het fundament van ‘One’, breidt het uit, verdiept het en verrijkt het met nieuwe kleuren die zich verweven tot een rijk geschakeerd patroon met een gelijkgetinte uitstraling.

Het resultaat is het album ‘Headland’, dat voorjaar 2014 verscheen: rijk aan kleur, vol van gelaagdheid, gevuld met subtiele accenten en intrigerende nuances in ritme, dynamiek, intonatie en klankkleur. Een fascinerende versmelting van instrumenten, boeiende interacties die zich laten kennen in een nieuwe gemeenschappelijke en toegankelijke taal. Het gaat de vier musici om het kunnen verlengen van elkaars klank en het samensmelten tot één instrument. Batik diept dit concept uit met composities van alle vier de groepsleden.

Bezetting: Ed Verhoeff – gitaar; Wolfert Brederode – piano; Mark Haanstra – bas; Joost Lijbaart – drums.

Jazz op Zondag brengt iedere eerste zondag van de maand een live programmering van nationale en internationale jazzgroepen. Zowel jong talent als gerenommeerde musici krijgen de ruimte in deze serie middagconcerten. Geniet in een intieme sfeer van een avontuurlijke programmering van verrassende jonge talenten en een selectie van de beste jazzmusici van nu.