Live in de Knop: Rooster Davis feat. Ann Vriend (Rozenknopje Eindhoven, 26-11-2014)

Rooster Davis-header
Het “Live in de Knop”-initiatief bestaat al drie jaar en heeft inmiddels al een aardige naam in Eindhoven en omstreken opgebouwd. Naast een aantal vaste gasten trekt het vanuit de hele omgeving mensen aan. Het is intiem, kleinschalig maar o zo de moeite waard. De locatie heeft de charme van de kroeg op de hoek waar je naar toe gaat om te luisteren naar “live” muziek. “Live in de Knop” is er gewoon iedere woensdag.

Niek van de Klundert probeert met een programmering van Blues & Roots een breed scala van artiesten en liefhebbers binnen te halen. Inmiddels heeft hij de afgelopen jaren al een aantal bands die te gast waren bij “Live in de Knop” op internationale podia zien spelen. Met “Live in de Knop” heeft Eindhoven een warme plek voor Blues gecreëerd. Een plek die net buiten het centrum een podium bied voor internationale acts.

Niek heeft voor deze avond Rooster Davis (David Aide) en Ann Vriend kunnen programmeren. Geboren in Vancouver (B.C.) was Ann Vriend al vroeg in de weer met muziek. Op negen jarige leeftijd had ze al de wens om singer-songwriter te worden. Gedurende haar jeugd speelde en schreef ze muziek voor allerlei bandjes op school. Haar eerste album financierde ze met het geld dat ze won in een songwriter wedstrijd. Dat album leverde met positieve aandacht van platenmaatschappijen en recensenten op. “Don’t miss her” schreef de Toronto Star lovend.

Als pianist specialiseert David zich vooral in muziek in de New Orleans traditie. Als organist is David te horen op vele albums als blues, soul, country en jazz organist. David is daarnaast muzikaal leider in de band van country artiest Adam Gregory. Door al deze stijlen te mixen ontstaat er een unieke stijl die zich het best laat omschrijven als speels en ontspannen.