Jazzvocalist Paul van Kessel in Stadscafé de Observant

Paul van KesselSaxofonist Alexander Beets ontmoet vele artiesten tijdens zijn optredens op festivals en podia in Nederland en ver daarbuiten. Momenteel tourt hij met de theatervoorstelling ‘New York Round Midnight’. Hierin is een prominente rol weggelegd voor zanger Paul van Kessel. Alexander vroeg hem om een keer met hem in de Observant te staan. Op deze uitnodiging ging Paul graag in en woensdag 26 november paste het beste in de drukke schema’s van beide artiesten.

Paul van Kessel verenigt vele uitersten. Hij werd niet zomaar de trefzekere, soulful singer-songwriter van funky/ jazzy luisterliedjes. Daarvoor heeft hij een hele evolutie doorlopen. Ooit wist hij maar met moeite op het rechte pad te blijven, maar inmiddels is het al weer zeven jaar geleden dat hij cum laude afstudeerde aan het conservatorium van Amsterdam. Maar Pauls verleden is nooit ver weg. Sterker nog, zijn worsteling met dat verleden vormt de inspiratie voor zijn muziek.

Na het voltooien van zijn opleiding heeft hij er zeven jaren opzitten van ‘spelen, spelen, spelen’. Voornamelijk als zanger in de jazz- en funkhoek, maar ook als ‘host’ bij DJ’s op clubfeesten en festivals. Hij zong bij o.a. Dox Orchestra, The Young Sinatras en de Wicked jazz sounds Band en verzorgde backing vocals op platen van Zuco 103 en Ruben Hein.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *