Primeur bij Jazzpodium DJS

aardvarkVanavond, 15 november 2014, beleeft Jazzpodium DJS een primeur: live jazz bij een filmvertoning. Het internationaal vermaarde Artvark Saxophone Quartet begeleidt de 50 minuten durende rivierfilm Heraclitus van de Rotterdamse fotograaf Lenny Oosterwijk. Om daarna een prachtige tweede set vol swingende stukken over het publiek uit te gieten. Artvark is een saxofoonkwartet waar het stof van afgeklopt is. Weg met de stoeltjes! Weg met de lessenaars! Artvark beweegt! Artvark staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons.

Rolf Delfos (alt/sopraan), Bart Wirtz (alt), Mete Erker (tenor) en Peter Broekhuizen (bariton) brengen hun afzonderlijke achtergronden samen tot een unaniem creatief en origineel geluid: het geluid van Artvark. Een zoektocht door de modder naar die ene truffel.

Fotograaf en art director Lenny Oosterwijk bracht vorig jaar een boek uit met honderd portretten van voornamelijk bekende Rotterdammers. Van Jules Deelder tot Tommy Wieringa, van Frederique Spigt tot Ivo Opstelten; allemaal op een prachtige eigenzinnige manier, bijna donker en duister Rotterdams. Na vingeroefeningen met videokunst heeft Oosterwijk zich nu ook begeven op het terrein van de film. Dat leidde tot de indrukwekkende zwart–wit film Heraclitus. Een film over louter rivierwater, in dit geval van het Hollands Diep tot aan het Dordtse deel van de Biesbosch en het water bij de Moerdijk. Een bijna duizelingwekkende ervaring, die afgelopen zomer op het Noord Zie Jazz Festival in Rotterdam Noord voor het eerst muzikaal werd ondersteund door Artvark SQ.

Onze Dutch Jazz avonden brengen iedere derde zaterdag van de maand een liveband en een dj naar Dordrecht. Samen zorgen ze voor een spannende, energieke en uitdagende jazzavond. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,-.