Bijzondere samenwerki​ngen op DeLuxe-ver​sie van Gregory Porter’s ‘Liquid Spirit’

Liquid SPiritGregory Porter heeft afgelopen vrijdag, 7 november, een DeLuxe-versie uitgebracht van het met een gouden status bekroonde album ‘Liquid Spirit’. Speciaal voor de heruitgave is de Amerikaanse jazzvocalist de studio ingedoken met enkele vooraanstaande namen uit de huidige jazz-scene. Ook is een live-DVD toegevoegd van het optreden dat Gregory Porter dit jaar samen met het Metropole Orkest gaf in Bremen. Op woensdag 26 november staat Gregory Porter in een uitverkocht Patronaat in Haarlem.

De vier nieuwe nummers die zijn toegevoegd aan het derde album van Gregory Porter zijn bijzondere samenwerkingen met verschillende jazz-artiesten. Het nummer ‘Water Under Bridges’ zong Porter samen met zangeres Laura Mvula. Hij bundelde zijn vocale krachten met Jamie Cullum op de remake van de klassieker ‘Don’t Let Me Be Misunderstood’ en met Ben L’Oncle Soul nam hij het nummer ‘Grandma’s Hands’ op. De Franse producer/ rapper 20syl maakte speciaal voor de DeLuxe-versie een remix van het nummer ‘Liquid Spirit’.

Het album ‘Liquid Spirit’, dat in augustus van 2013 verscheen, behaalde in Nederland de gouden status. Tijdens het afgelopen North Sea Jazz festival kreeg Gregory Porter de gouden plaat uit handen van organist, labelgenoot en Blue Note-legende Dr. Lonnie Smith. Eerder dit jaar ontving de Amerikaanse jazz-zanger een Grammy Award in de categorie ‘Best Jazz Vocal Album’.