Margriet Sjoerdsma brengt tribute to Eva Cassidy

Margriet SjoerdsmaOp zondag 11 januari brengt Margriet Sjoerdsma in BIRD in Rotterdam een Tribute to Eva Cassidy. De Amerikaanse zangeres en gitarist Eva Cassidy is bekend geworden door haar vertolkingen van klassieke jazz, blues, gospel, country, folkpop en rocknummers. Hoewel razend populair in Washington (ze won zelfs een Washington Area Music Award) bleef ze daarbuiten tot een paar jaar na haar dood een vrijwel onbekende artiest. Een paar jaar na haar overlijden werden op BBC Radio Cassidy’s vertolkingen van ‘Fields of Gold’ en ‘Over the Rainbow’ gedraaid. Hier kwamen veel positieve reacties op, het succes breidde zich uit naar de rest van de wereld en van haar postuum uitgebrachte album Songbird werden al snel meer dan tienmiljoen exemplaren verkocht.

De Rotterdamse zangeres Margriet Sjoerdsma was zo onder de indruk van Eva Cassidy’s verhaal dat ze besloot een muzikaal eerbetoon aan de Amerikaanse zangeres samen te stellen. Voor dit project werkte ze samen met Eva’s broer, violist Dan Cassidy, die ook meewerkte aan Songbird. In 2013 en 2014 was het programma een groot succes met uitverkochte concerten door het hele land en inmiddels is ook het album A Tribute to Eva Cassidy uitgebracht. In 2015 zal A Tribute to Eva Cassidy haar reprise beleven met dertig concerten op verschillende Nederlandse podia. Het optreden in BIRD is de try-out van deze tour.