Peppino D’Agostino – Penumbra

efe7e8270ff9ed0b62e60d49f6f75Gitaarvirtuoos Peppino D’Agostino trakteert mok met Penumbra op een prachtige luisterervaring. Een collectie van 12 nummers, geschreven voor solo gitaar. Akoestisch, welteverstaan. Spaanse gitaar, dus. Zo’n apparaat met nylon snaren. Heerlijk ouderwets, dus. Zoals je vroeger op het strand, bij het kampvuur tot aan zonsopgang de blues in C, Streets of London, Let it Be and Light my Fire speelde. Zo’n gitaar dus. Met het verschil dan Peppino D’Agostino een meer dan begenadigd snarenkunstenaar is.

Met composities van Sergio Assad, Maurizio Colonna, Gyan Riley, Roland Dyens en Peppino D’Agostino zelf, staat de plaat bol met grote namen en virtuositeit. Vanaf de eerste noten van Penumbra ((D’Agostino) tot de laatste rust van The Blue Ocean (D’Agostino) de moeite waard. Wat zeg ik? Prachtig! (9/10) (Peppino D’Agostino Music / BMI)