Brokken Festival brengt Jazz in TivoliVredenburg

tivolivredenburgAl jaren organiseert Corrie van Binsbergen muzikale ontmoetingen in het Amsterdamse Zaal 100. Sinds september 2013 doet ze dat met hulp van jonge muzikanten uit verschillende muziekhoeken onder de noemer CLUB 100. De hoogtepunten uit de serie worden vanavond in TivoliVredenburg gepresenteerd op het Brokken Festival.

De line-up voor het festival bestaat uit vier bijzondere trio’s:
– Tubaspeler Arno Bakker, drummer Gerri Jäger (Knalpot) samen met de legendarische, ongeëvenaarde gitarist Anton Goudsmit.
– Three AL’s: A.L. Snijders (schrijver van het Zeer Korte Verhaal) met Albert van Veenendaal op geprepareerde vleugel & Alan Purves op de meest eigenzinnige percussieset “you have ever seen”.
– Multi-instrumentalist Marnix Dorrestein (producer van het onlangs verschenen album van Herman van Veen, gitarist bij Kris Berry & Perquisite en ex-MetroMortale met Jelte Tuinstra/Jett Rebel) met zijn eigen trio IX.
– Corrie van Binsbergen speelt als speciale gast met CUT_, een indie electro pop duo. Hun cover van Stromae’s Papaoutai is inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken op Youtube.

Daarnaast zal Boy Edgar Prijswinnaar 2014 pianist Jeroen van Vliet solo optreden. Ter verhoging van de feestvreugde draait DJ Socrates.