Maandag 3 november een speciaal concert met de Big Band Tunes of the 40-ties & 50ties in Hilversum

The Laundry Big BandElke eerste maandag van de maand speelt The Laundry BigBand hun traditionele ‘wasdag’ in het Podium-café van de Vorstin in Hilversum. Een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een ‘open’ repetitie; een intieme sfeer in een intiem cafe, waarbij het publiek een kijkje in de keuken krijgt. Maandag is er in De Vorstin een speciaal concert met de Big Band Tunes of the 40-ties & 50ties. In deze tijd van nostalgisch terugblikken gaat The Laundry BigBand een heel stuk terug in de tijd. In een spetterend programma gaan we samen met twee solisten terug naar de jaren ’40 en ’50. De tijd van beroemde bandleiders als Artie Shaw, Charlie Barnett, Harry James en natuurlijk Duke Ellington en Count Basie.

‘Take The ‘A’-Train’, ‘April In Paris’; iedere jazz-liefhebber kent ze natuurlijk. Maar er is meer. Met speciale gastsoliste Marloes Markerink op clarinet spelen wzj het bekende klarinetconcert van Artie Shaw. Een tweede gastsolist, de bekende trompettist Harry Sevenstern, speelt de band een aantal speciaal gearrangeerde stukken zoals The Trumpet Concerto van Harry James en Birth of the Blues. Kortom een avond om niet te missen!

De Gooische bigband wil met deze ‘wasdagen’ een oude traditie in ere herstellen. Het orkest heeft jarenlang op verschillende locaties in het Gooi reeksen concerten gegeven op de eerste maandag van de maand, vaak met medewerking van bekende solisten als Frits Landesbergen, Ferdinand Povel en vele anderen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *