Genieten van Jazz and Wine in Hilversum

Joyce Stevens
Het proeven van excellente wijnen en genieten van heerlijke jazz samengebracht in één theatervoorstelling; dat is Jazz and Wine. Deze voorstelling speelt 8 november aanstaande in Podium de Vorstin. Dat de hemelse combinatie van jazz en wijn de weg naar het theater niet eerder vond is voor initiatiefneemster Joyce Stevens een raadsel. Joyce Stevens: “Jazz en wijn hebben een aantal belangrijke overeenkomsten. Ze zijn allebei alleen “lekker” als ze gemaakt worden met passie. Door mensen met passie. Jazz en wijn zijn bij uitstek geschikt voor levensgenieters. Dit gegeven was voor mij het uitgangspunt voor het schrijven van het theaterprogramma Jazz and Wine. Centraal tijdens de voorstelling staat dat je NU moet genieten. Zoals het nu is wordt het nooit meer, terwijl de ingrediënten hetzelfde blijven. De wijnboer oogst dezelfde druiven, de muzikanten spelen dezelfde nummers. Maar het smaakt altijd anders.”

Tijdens de voorstelling maakt het publiek kennis met een aantal uitzonderlijke wijnen, waarbij je leert over wat je proeft. De proeverij wordt omlijst met heerlijke live jazz door Jazzformatie Mijne Heeren. Met de theatervoorstelling Jazz and Wine gaat voor Joyce Stevens een droom in vervulling. Toen zij in 2008 besloot te stoppen met het spelen in musicals en al haar energie aan haar eigen jazzformatie ging besteden, nam ze zichzelf één ding voor: “Over een paar jaar sta ik in het theater met een eigen voorstelling”. Met Jazz and Wine wordt deze droom nu realiteit in Hilversum.