Mijke & Co Live @ Sugarfactory met livemuziek van: Ernst Reijseger, Happy Camper, Little Known Facts en The Ob6sions

ob6sionsErnst Reijseger, Happy Camper, Little Known Facts en The Ob6sions spelen vanmiddag, woensdag 29 oktober, bij Mijke & Co Live @Sugarfactory. Iedere woensdag organiseren Radio 6 Soul & Jazz, de NTR en de Sugarfactory een gratis showcase met kwalitatieve live-muziek van (inter)nationale soul-, jazz-, r&b-, funk-, blues- en worldartiesten. Dit vindt plaats in de Sugarfactory bij het Leidseplein in Amsterdam en wordt live uitgezonden op Radio 6 Soul & Jazz. Presentatrice: Mijke van Wijk. Deuren open: 21.30 uur. Entree: gratis.

Ernst Reijseger
Ernst Reijseger is een Nederlandse Cellist. Hij is actief in de avant-gardejazz, de moderne klassieke muziek en de geïmproviseerde muziek. Hij speelde samen met o.a. Derek Bailey, Martin van Duynhoven, Georg Gräwe en Gerry Hemingway. In 1985 werd Reijseger de Boy Edgar Prijs toegekend, in 1995 won hij de Bird Award op het North Sea Jazz Festival en in 2010 won hij het Gouden Kalf voor beste filmmuziek.

Happy Camper
Happy Camper is een aanstekelijk muziekproject van Job Roggeveen. Het concept: Roggeveen schrijft prachtige popliedjes, met invloeden uit chansons, jazz, gipsy- en filmmuziek en vraagt er de beste vocalisten uit de Nederlandse indie-pop bij (Tom Knol, Janne Schra, Eefje de Visser, Ricky Koole en vele anderen). Roggeveen speelde bij El Pino & The Volunteers en werkte samen met o.a. Kyteman en Diederik Rijpstra. Vanwege het grote succes van het eerste album uit 2011 is er nu een tweede plaat: The Daily Drumbeat, waarop het razende tempo van het dagelijks leven centraal staat.

Little Known Facts
De Israëlische saxofonist Itai Weissman en gitarist Eran Har Evan begonnen samen de groep Little Known Facts. Dit jazzrock-kwartet combineert indie -rock met jazzimprovisaties en invloeden uit tango, flamenco en latinmuziek en levert een volledige hyper jazz ervaring.

Huisband The Ob6sions
Wekelijks in het programma hoor je huisband The Ob6sions. De band, bestaande uit Victor de Boo – drums; Sven Schuster – bas; Jeroen van Helsdingen – keys; Efraim Trujillo – sax, speelt eigen stukken en jamt met de muzikanten in de liveshow.