Gare Du Nord (De Groene Engel – Oss, 24-10-2014)

De afgelopen drie jaar heeft het gezelschap van Gare Du Nord zeker niet stil gezeten. De bezetting is behoorlijk vernieuwd en er is druk geschreven aan een nieuw album. Het pittoreske Oss had de wereldpremière voor het nieuwe project van Gare Du Nord, die naast een nieuwe clubtour ook een boek, een nieuw album en drie EP’s  bevatten.

Gelukkig was er naast nieuw werk ook ruimte voor klassieke songs als ‘We Still Grow’, ‘Marvin & Miles’, ‘Your Are My Medicine’ en ‘Pablo’s Blues’ Door de nieuwe stting van de band was het geluid frisser en zit er meer funk en swing in het geluid. De band bestaat inmiddels uit bekende gezichten zangeres Dorona Alberti en gitarist Aron Raams, Marc Schenk op de drums, bassist Guus Bakker, Guido Nijs op de tenorsax en Floris van der Vlugt op de alt sax en tenslotte Frank Montis op het klassieke Hammondorgel.

Het is overduidelijk dat de nieuwe samenstelling iedereen goed doet en ogen ze al als een geoliede machine die het plezier van het optreden absoluut weer gevonden heeft. Gelukkig is het studioproject Gare Du Nord omgebouwd tot live concept en behoord het zeker tot de absolute Jazz-top in Nederland.

(Foto’s © : Hans Kreutzer, Jazzzine)