Mieke van Veen 30 november naar BIRD

Mieke van VeenThe Breakfast Club… Een huiskamer op locatie (Club BIRD in Rotterdam) voor mensen die de week op een ontspannen manier willen afsluiten én beginnen. Je kan hier luisteren en jezelf mee laten slepen door de warme klanken van singer-songwriters, souldiva’s en jazzvirtuozen. Met op zondag 30 november de prachtige stem en beeldende verhalen van singer-songewriter Mieke van Veen.

Runs in the family
Muziek maken is geen vreemde bezigheid in huize Van Veen. Mieke is namelijk de zus van Bart van Veen, songwriter voor o.a. Anouk. Ze groeide op met de muziek van artiesten als Nina Simone, Lou Reed, Prince en Neil Young. Op vijftienjarige leeftijd pikte Mieke haar broers gitaar en begon ze eigenhandig liedjes te componeren. Het duurde nog geruime tijd voordat ze uit haar zolderkamer kwam en begon te spelen voor anderen. Op haar 21e was het zover: in Londen nam ze met producer Paul Williams haar eerste demo op: de eerste echte stappen op het muzikantenpad.

Mathilde Santing
Sinds 2010 treedt Mieke op, met haar sessieband maar ook solo. Met haar liedje ‘Riverside’ werd ze semifinalist in de International Songwriters Competition 2011, en in mei van datzelfde jaar verscheen haar eerste ep, Mica’s Mess. In hetzelfde jaar stond ze in de finale van de Grote Prijs van Zuid-Holland. Haar muziek viel ook Mathilde Santing op, die zichzelf prompt bombardeerde tot Miekes vocal coach en muzikale klankbord. Afgelopen zomer traden de twee zelfs samen op in het Vondelpark.

Between These Walls
Na twee jaar hard werken was het afgelopen oktober eindelijk tijd voor de release van Miekes nieuwe album, Between These Walls. Voor deze plaat, die geheel door crowdfunding tot stand is gekomen, werkte ze samen met producer Budy Mokoginta (iET, Shirma Rouse) en giganten als Martijn van Agt, Menno Gootjes, en Ronald Kool.