Zanger en bassist Jack Bruce overleden

CreamJack Bruce, de Schotse zanger en bassist, is zaterdag overleden. Bruce was van oorsprong jazzbassist, maar werd vooral bekend van de band Cream. Cream was de band van Eric Clapton en Ginger Backer en voor Cream schreef Bruce onder andere ‘Sunshine of Your Love’, ‘White Room’, ‘Politician’ en ‘Deserted Cities of the Heart’. Op zijn persoonlijke Facebook pagina is te lezen: “It is with great sadness that we, Jack’s family, announce the passing of our beloved Jack: husband, father, granddad, and all round legend. The world of music will be a poorer place without him, but he lives on in his music and forever in our hearts”.

In 1968 besloot Cream ermee te stoppen. Clapton had een bekritiserende recensie gelezen en vond het tijd om de stekker eruit te trekken. Na Cream maakte Jack Bruce verschillende jazz-albums en vormde onder anderen een band met Bernie Worrell, Vernon Reid (Living Colour) en Kip Hanrahan’s ritmesectie. Bruce speelde daarnaast in de studio en op het podium met onder meer Buddy Guy, Rory Gallagher, Gary Moore en Buddy Miles. Jack Bruce is 71 jaar geworden.