¡Latin Jazz Descarga! in de Observant in Amersfoort

Nils Fischer, foto (c) Aldo Olijrhook
Nils Fischer, foto (c) Aldo Olijrhook

Percussionist Nils Fischer nodigt bevriende artiesten uit voor een Cubaanse ‘Descarga’ (jamsessie) in Stadscafé de Observant. Op woensdag 22 oktober treedt hij op met trompettist Loet van der Lee, Marc Bischoff op piano, bassist Yerman Aponte en Armando Vidal op drums. Loet van der Lee leerde het vak bij de groten ter aarde, bij onder andere Brian Lynch, Joe Magnarally, Wynton Marsalis en Gary Grant. Hij is thuis in veel verschillende muziekstijlen, waaronder jazz, salsa, pop, blues en funk. Loet is niet alleen een gerespecteerde jazz en latin-jazz trompettist, maar ook een veelgevraagd sectie- en leadtrompettist. Hij is op talloze opnames te horen, en als bandleider produceerde hij reeds elf cd’s met veel eigen werk. Naast zijn werkzaamheden bij stichting SWING en als directeur van festival Meer Jazz, tourt hij regelmatig over de hele wereld met o.a. Nueva Manteca, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, De Contraband, Gerardo Rosales Latin Jazz Ensemble, Cubop City Big Band, Venezuela Sonora en Glenn Miller Orchestra. Hij is bandleider van de Holland Bigband, het Loet van der Lee Quartet en Descarga Amsterdam.

Nils Fischer is een van de beste percussionisten van Europa, hij tourt regelmatig internationaal met zijn eigen groepen CaboCubaJazz, Timbazo, met Nueva Manteca en vele anderen. Nils heeft gespeeld met muzikale legendes, zoals Giovanni Hidalgo, Pío Leiva, Orestes Vilató, Armando Peraza, Paquito D’Rivera en Chocolate Armenteros. In 2007 bracht hij een CD uit als een eerbetoon aan percussionist Joe Cuba. Het album kreeg fantastische recensies in binnen-en buitenland en werd top-ranking in Latijns-Amerikaanse hitparades. De band speelde onder andere op het North Sea Jazz Festival. Ook zijn nieuwste release – samen met Kaapverdische meesterpianist Carlos Matos – ‘Rikeza y Valor’ is een internationale hit.

Marc Bischoff, Yerman Aponte en Armando Vidal zijn een ingespeeld team van onder andere Izaline Calister, Nueva Manteca, CaboCubaJazz, Timbazo, Cubop City Bigband en (veel) meer. In totaal spelen zij al bijna 20 jaar samen in verschillende formaties over de hele wereld. De aanvang is 20:30 uur, de toegang gratis.