Jazzy Tiel 2014 met Trijntje Oosterhuis, Jan Akkerman, Benjamin Herman, Jules Deelder, Rob van de Wouw en meer!

Vanaf zondag 2 november tot en met zondag 9 november kunt u weer van vele jazzconcerten genieten op diverse locaties in Tiel, want dan is er weer Jazzy Tiel. Stichting Jazzy Tiel biedt u in samenwerking met een aantal horeca-ondernemers en restauranthouders en Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof een bijzonder en uniek programma over de gehele week aan. Van Trijntje Oosterhuis tot huiskamerconcerten en zelfs een heuse Jazzy Tiel Pubquiz! De line-up van deze editie; oa Trijntje Oosterhuis, De Deeldeliers met Jules Deelder, Hans Dulfer & Band, Rob van de Wouw, Jan Akkerman & Benjamin Herman, Basily Gipsy Band, Scarlet Mae en vele anderen!

jazzy Tiel

Een nieuw initiatief dit jaar is de samenwerking met Centrum voor de kunsten, muziek, dans, theater en beeldende kunst De Plantage en ‘Het Huijs’ met JazzyTiel. Het Huijs is een nieuwe locatie in het Festival en is gevestigd aan de Kerkstraat nummer 32, waar we ruimte op de benedenverdieping beschikbaar hebben gekregen om kleine intieme huisconcerten te organiseren. Dit doen ze samen met jonge talentvolle musici uit Tiel van de Plantage in combinatie met een al wat meer gelouterde artiest in een soort dubbelconcert. Deze vinden plaats op dinsdag 4 en woensdag 5 november ’s avonds. Er is plaats voor ongeveer 40 á 50 bezoekers per avond. Voor een van de avonden hebben we de bekende Nederlandse jazzy singer songwriter Scarlet Mae bereid gevonden om te komen optreden.

Op donderdag 6 november komt Jan Akkerman naar Tiel. Als een van ’s werelds meest vermaarde gitaristen staat hij al ruim veertig jaar aan de internationale top en drukte hij een onuitwisbare stempel op de Nederlandse muziek historie. Zijn rol in bands als Brainbox en Focus en de indrukwekkende reeks solo albums die hij maakte, kenmerken zich door een uniek, eigen stijl in spel en compositie. In de Bovenzaal van De Beurs zal Jan Akkerman een intiem concert geven en bijzonder is de special guest die deze avond aan zijn zijde zal staan; niemand minder dan altsaxofonist Benjamin Herman zal aanwezig zijn om de avond een exclusieve touch te geven. Als deze twee grootmeesters gezamenlijk op het podium staan, dan gebeurt er iets dat zich moeilijk in een hokje laat vangen; de avontuurlijke improvisaties brengen de bezoekers in ieder geval op plekken waar ze nog niet geweest zijn. Het voor- en naprogramma wordt verzorgd door Kummeling & Boerkoel.

In de Agnietenhof is er de Jazzy Tiel Nightclub op vrijdagavond 7 november, die weer ingevuld wordt met enkele spraakmakende optredens, waar u als onze gast in een sfeervolle ambiance in uw uitgaanskleding wordt verwacht. Tafeltjes voor deze avond zijn alweer uitverkocht, maar mail snel of een tribuneplaats beschikbaar is, want deze party is elk jaar erg gewild bij u als publiek. De Agnietenhof zal voor de 4e keer worden omgetoverd tot een sfeervolle Jazzy Tiel Nachtclub waar u kunt genieten van diverse optredens.

Trompettist Rob van de Wouw staat bekend als muzikaal vernieuwer, maar laat daarbij zijn (jazz)roots niet in de steek. Sterker. Het vormt een stevige basis voor zijn “electro jazz”. Rob neemt u met zijn band mee in een muzikale trip, waarbij een VJ de composities van Rob voorziet van visualisaties.

De Deeldeliers is het nieuwste programma van verhalenverteller, komediant, zanger, dichter, drummer, dj en jazzkenner Jules Deelder en Hammond organist, pianist en presentator Bas van Lier. Vanavond word je meegenomen in de gedachtekronkels van Jules: absurd, gevoelig, grof, ruig triest, hilarisch, humoristisch! Bas van Lier schept orde in de chaos en stuurt de band aan. Een must voor iedereen die houdt van humor, woordkunst en muziek.
Hans Dulfer sluit met zijn band de avond af en garandeert dat ze het dak eraf zullen spelen!

Op zaterdag 8 november treedt niemand minder dan Trijntje Oosterhuis samen met het wereldberoemde Amerikaanse orkest The Clayton Hamilton Jazz Orchestra op in het kader van JazzyTiel en de openingsweek van de vernieuwde Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof in de grote concertzaal. Dit Jazzorchestra, opgericht in 1985 door bassist John Clayton, saxofonist Jeff Clayton en drummer Jeff Hamilton, heeft met tal van beroemdheden opgetreden en over de hele wereld getourd, zoals met Diana Krall, Gladys Knight en laatst nog met de bekende Franse chansonnier Charles Aznavour. Het orkest is maar vijf dagen in Nederland, speciaal voor vier optredens met Trijntje Oosterhuis, waaronder deze eerste in Tiel.

Trijntje Oosterhuis werkte samen met The Clayton Hamilton Jazz Orchestra aan haar album Sundays In New York, dat in 2010 verscheen. Het jaar daarna bracht de zangeres onder begeleiding van het orkest een aantal nummers van het album live ten gehore op het North Sea Jazz festival. Deze unieke samenwerking krijgt nu een vervolg tijdens dit concert en zingt Trijntje met deze geweldige bigband jazz standards, maar ook eigen nummers. Het optreden staat grotendeels in het teken van het album en daarnaast zal The Clayton Hamilton Jazz Orchestra ook een aantal eigen stukken spelen.

Naast het programma in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof biedt Stichting Jazzy Tiel u in samenwerking met een aantal horeca-ondernemers en restauranthouders een bijzonder en uniek programma over de gehele week aan. Van huiskamerconcerten tot een heuse Jazzy Tiel Pubquiz! Kijk op de website voor het gehele programma: http://www.jazzytiel.nl/programma/