Artvark Saxophone Quartet viert feest in november

Foto (c) Lenny Oosterwijk
Foto (c) Lenny Oosterwijk

Artvark Saxophone Quartet staat al 10 jaar aan de top. De maand november staat in teken van hun jubileum en is tevens de maand van het 200e geboortejaar van Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon. Dubbel feest dus! Het saxofoonkwartet brengt in november een spannende concertserie op verschillende locaties met ‘The best of Artvark’ en een verscheidenheid aan inspirerende nieuwe samenwerkingen uit de muziek-, theater- en danswereld: het ensemble ASKO| SCHÖNBERG, het klassieke saxofoon kwartet Aurelia, theatermaker Kasper van Kooten, flamencogitarist Eric Vaarzon Morel, choreografe Sanne van der Put en filmmaker Lenny Oosterwijk.

Artvark speelde op grote internationale festivals zoals het North Sea Jazzfestival, het Caïro Jazz Festival, het Bohemia Jazz festival in Praag, en toerden door Ierland, Turkije en Zuid Afrika. Het saxofoonkwartet ging bijzondere samenwerkingen aan en speelde met jazzlegende Peter Erskine, de Senegalese meesterdrummer Doudou n’Diaye Rose en de Deense rockband Efterklang. Met de klassieke sopraan Claron McFadden, waarmee ze de CD ‘Sly Meets Callas’ opnamen, speelden ze onder andere op het Grachtenfestival, de Rotterdamse Operadagen en toerden langs de theaters. De vijfde CD ‘Bluestories’ was de opmaat naar een uitgebreide theatertour van de voorstelling “Polderbeest” samen met acteur John Buijsman.

Foto (c) Lenny Oosterwijk