Mojo Man naar Jazzpodium DJS

slider-Mojo-Man
Op vrijdag 10 oktober speelt in Jazzpodium DJS Mojo Man, herrezen uit de as van Too Hip for the Room. Dit negenkoppige muziekmonster – met naast de standaard bezetting van zang, gitaar, bas en drums maar liefst vijf blazers – pakt geïnspireerd door I’ve got my mojo working genadeloos uit met een mix van rhythm & blues, blues, rock, soul en funk.

De basis voor Mojo Man wordt in 2013 gelegd door tenorsaxofonist Reinier Zervaas en zanger/gitarist Marcel Duprix. Twee ervaren muzikanten vol plannen en ideeën, altijd op zoek naar ‘die speciale klik’. “Het moet groots en swingend”, vinden ze. De eerste stappen worden gezet: materiaal schrijven voor een opzwepende nieuwe band. Al snel maken drummer Rick van der Vlist, bassist John Aponno en gitarist Theo van Niel de band compleet. Bijna compleet…

Het moet groter. De honger naar iets speciaals is groot. Geen toetsen, nee: meer blazers! Drie, vier! Uiteindelijk worden het er vijf. Met arrangeur Joost van Gastel aan boord ontstaat een unieke en kleurrijke sound en komt het negenkoppige muziekmonster tot leven. De chemie is daar, de puzzelstukjes vallen op hun plaats. Zoals Jim Morrison ooit bezwerend zong: Mister Mojo Rising.

Line-up Mojo Man: Marcel Duprix – zang/gitaar; Theo van Niel – leadgitaar/backing vocals; John Aponno – bas/backing vocals; Rick van der Vlist – drums/backing vocals; Robert Bogaart – trompet; Joost van Gastel – trompet/arrangementen; Reinier Zervaas – tenorsax; Arjan de Swart – tenorsax; Henk Brüggemann – baritonsax.