Nieuw project jazzveteraan Eric Ineke in Observant in Amersfoort

Eric Ineke (hires)Regelmatig staan in Stadscafé de Observant in Amersfoort jazzartiesten van wereldformaat op het podium. Zij treden hier graag op vanwege de informele sfeer, de goede akoestiek en de gastvrije locatie. Op woensdag 15 oktober ontvangt de Observant jazzdrummer Eric Ineke met zijn nieuwste project Storyville. De aanvang is 20:30 uur en de toegang gratis.

Jazzveteraan Eric Ineke (drums) brengt in dit nieuwe project stukken van het legendarische Stan Getz/ Jimmy Raney Quartet. Raney was een goede vriend van Eric Ineke en tevens een van de meest virtuoze en inventieve gitaristen in de jazz scène. Tenorsaxofonist Stan Getz en hij pasten naadloos bij elkaar in een quintet dat zijn tijd ver vooruit was en waar ook de illustere drummer Tiny Kahn deel van uitmaakte. Veel van hun muziek is bewaard gebleven op de legendarische opnames vanuit ‘Storyville’, een beroemde nachtclub in Boston.

Eric Ineke is na veertig jaar nog steeds één van de meest gevraagde jazzdrummers in Nederland. Dankzij zijn krachtige manier van drummen, grote liefde voor de jazz, openheid, onuitputtelijke energie en de bevlogenheid in zijn werk met jonge musici, is hij nog volop in beweging in de jazzscene. Zijn carrière mag je met recht succesvol noemen. De lijst van internationale en nationale grootheden waarmee hij in de loop der jaren heeft gemusiceerd is zeer lang.

De nieuwe band van Eric Inekebestaat verder uit Dan Nicholas (gitaar), Simon Rigter op tenorsaxofoon, pianist Bob Wijnen en Johnny Daly, contrabas.