Charangaorkest La Moneda de Holanda vanavond in DJS in Dordrecht

slider-La-Moneda-de-Holanda
Vandaag, zaterdag 4 oktober, speelt onze eigen Dordtse Buena Vista Social Club, charangaorkest La Moneda de Holanda, in Jazzpodium DJS. Behalve charanga speelt het gezelschap ook zeer dansbare Cubaanse, Caribische en Latijns-Amerikaanse muziek.

La Moneda de Holanda werd in 2001 opgericht. Aanvankelijk was het een charangaorkestje bestaande uit docenten van de toenmalige Toonkunstmuziekschool in de Munt, vandaar de naam La Moneda de Holanda (De Munt van Holland). Het doel was om authentiek charangarepertoire te spelen uit de de danssalons in Havana in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw, voornamelijk de danzon en de cha-cha-cha. Na diverse wisselingen in de bezetting werd het repertoire verbreed naar andere Cubaanse, Caribische en Latijns Amerikaanse stijlen. Gezien de gemiddelde leeftijd van de muzikanten zou je kunnen spreken van de Buena Vista Social Club van het eiland van Dordrecht. Op de muziek van La Moneda de Holanda kan heel goed gedanst worden.

Het orkest bestaat uit puur Dordtse muzikanten: Deirdre Diamond: piano, Roy Macintosh: conga’s, Ger Versteeg: dwarsfluit, Adriaan Correa: timbales, Luis Santana: zang/gitaar, Nico de Mie: percussie, Eric Ignatia: basgitaar.

Elke eerste zaterdag van de maand brengt Jazzpodium DJS een Werelds! muziekavond, waar allerlei muziekstijlen aan bod komen; van afro tot balkan, salsa tot reggae en fusion tussen muziekstijlen met de nadruk op wereldmuziek. Waar je zeker van kunt zijn is dat er gedanst kan worden!