Buika voor één concert naar Nederland: TivoliVredenburg

BuikaDe stem van María Concepción Balboa Concha Buika roept net zoveel gevoel en beelden op als een goede whisky: rokerig, fluwelig, sensueel, kruidig en intens. Met die stem begeeft Buika zich even gemakkelijk in de wereld van de flamenco als die van de jazz, de blues of soul. Ze won de belangrijkste prijzen voor World Music, waaronder een Latin Grammy voor Best Tropical Album voor ‘El Ultimo Trago’. Haar laatste album ‘La Noche mas Larga’ is eveneens genomineerd voor een Grammy. Artiesten uit alle genres hebben haar talenten inmiddels ontdekt en hebben met haar samengewerkt: Pat Metheny, Anoushka Shankar, Chick Korea, Niño Josele, Maritza, Bebo y Chucho Valdes, Charles Aznavour, Luz Casal, Seal, Armando Manzanero, Nelly Furtado…

‘Buika possesses the most haunting voice to be found on either side of the Atlantic’ – The Sunday Times.
‘A singer like Buika comes only once in a generation.’ The New York Post

Op dinsdag 4 novmber staat de zangeres in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Kaarten zijn te bestellen bij de zaal via deze link.