Mooi programma in BIRD tijdens Route du Nord

BIRDTijdens Route du Nord presenteert BIRD een sterk muziekprogramma. Met op zaterdag optredens van de Britse jazz- en triphopbands GoGo Penguin en Get The Blessing (met leden van Portishead en Radiohead). De Rotterdamse soulstress Nishe presenteert zondagmiddag tijdens The Breakfast Club als special guest rapper en vocalist ReaZun (The Kyteman Orchestra).

GoGo Penguin & Get the Blessing
Het sensationele, uit Manchester afkomstige trio GoGo Penguin is beïnvloed door een bedwelmend brouwsel van Aphex Twin tot Brian Eno, van Debussy tot Sjostakovitsj en Massive Attack tot EST. Debuutalbum Fanfares ontving alleen maar positieve reviews van onder andere The Guardian. GoGo Penguin is geen traditioneel pianotrio, waarbij de piano op de voorgrond treedt. De instrumenten zijn gelijkwaardig, spelen vaak simultaan en creëren zo een indrukwekkende eenheid, die live zijn weerga niet kent.

Naast GoGo Penguin staat Get The Blessing op het podium. Bassist Jim Barr en drummer Clive Deamer spelen allebei bij de legendarische formatie Portishead en Clive is ook drummer bij Radiohead. Hun nieuwste album, Lope and Antilope, valt op door de inzet van geluiden die ze on the road hebben verzameld, maar vooral omdat het geheel geïmproviseerd is. Of zoals Get The Blessing de plaat zelf samenvat: “The culmination of 4 days of recording, 3 years of gigging and 12 years of drinking tea and gin.”

Nishe Presents… ReaZun (The Breakfast Club)
De Rotterdamse soulstress Nishe stond al eerder in BIRD met de release van haar eerste soloalbum The New Me. Dit optreden beviel zo goed dat Nishe vanaf september 2014 een seizoen lang tweemaandelijks The Breakfast Club in BIRD zal hosten. Elke editie neemt ze een andere gast mee. Unorthadox en Shirma Rouse zijn al bevestigd, maar het spits wordt afgebeten door mc ReaZun.

ReaZun is al meer dan tien jaar actief als host, debatleider, en natuurlijk als rapper. Zo werkte hij mee aan de albums van Kyteman en toerde met The Kyteman Orchestra heel Europa rond. Na jarenlang in het Frans te hebben gerapt bracht Reazun afgelopen jaar zijn eerste Nederlandstalige soloalbum a uit, een plaat waarop zijn favoriete muziekstijlen, dubstep, soul, reggae en hiphop, zijn verenigd.

Wanneer: zaterdag 27 & zondag 28 september 2014
Aanvang GoGo Penguin & Get The Blessing: 19.30 uur (zaal open: 19.00 uur)
Aanvang Nishe Presents… ReaZun: 13.00 uur (brunch) / 15.30 uur (concert)
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *