Mirjam van Dam brengt dode zangeressen tot leven

Mirjam van Dam
In haar derde theatershow ‘Club van Dode Zangeressen’ vertolkt zangeres Mirjam van Dam het bijzondere en uiteenlopende repertoire van beroemdheden als Billie Holiday, Judy Garland, Etta James, Janis Joplin, Whitney Houston en Amy Whinehouse. Met ondersteuning van pianist Ed Boekee verhaalt Van Dam met verve en humor over de roem en het verval dat deze beroemde zangeressen ten deel is gevallen.

Deze muzikale voorstelling is dit theaterseizoen te zien in diverse theaters in het land, o.a. in Amsterdam, Hoofddorp en Deventer Mirjam van Dam maakte al twee goed ontvangen soloprogramma’s: ‘How to get rid of Bette Midler’, en ‘ELLA’. Haar muziektheater is bijzonder origineel door de mix van muziek met een verhaal en humor. Ze is zeer breed georiënteerd en zingt van jazz tot klassiek.

Naast haar soloprogramma in het theater is Mirjam momenteel vaste zangeres bij Doctor Bernard & his Swing Orchestra, waarmee ze dit jaar nog op Loosdrecht Jazz schitterde naast jazz coryfeeën als Louis van Dijk en Mathilde Santing. Ook staat Mirjam regelmatig op andere bekende jazzfestivals geprogrammeerd, o.a. met Rob Agerbeek. (Larenjazz, Gooisjazzfestival, Silkenborg jazzfestival, Paris Flying jazzfestival).