Jazzdrummer Lucas van Merwijk voor primeur naar Los Angeles

lucas-van-merwijk.jpg
Jazzdrummer Lucas van Merwijk speelt komende zondag 28 september in Los Angeles tijdens de Summer Sundays Concert Series in het MOLAA (Museum of Latin American Art) in Los Angeles. Tijdens dit speciale concert zal werk worden uitgevoerd zoals die te horen is op eerder verschenen albums van Van Merwijk’s Cubop City Big Band, waarop muziek van de grote Cubaanse pioniers Beny Moré, Machito en Arsenio Rodriguez. Lucas van Merwijk bracht deze albums uit op zijn eigen label Tam Tam Records: Moré & More (1997), The Machito Project (1995), Arsenio 2001). De arrangementen voor deze albums werden geschreven door de legendarische Colombiaanse arrangeur Edy Martinez.

Het is voor het eerst dat de muziek van Beny Moré in een big band setting in de VS te horen zal zijn. Het concert is een initiatief van de Los Angeles producer en radio DJ Guido Herrera, die een grote fan van de Cubop City Big Band is en de muziek van dit orkest al vele jaren steevast op zijn wekelijkse playlists plaatst. Het concert is een co-productie tussen van Merwijk, de CSULA Afro-Latin Jazz big band en het MOLAA (Museum of Latin American Art). Ry Cooder, gitarist en producer van de Buena Vista Social Club zal ook bij het concert aanwezig zijn.

Lucas van Merwijk werd door de lezers van ‘de Slagwerkkrant’ gekozen tot beste jazzdrummer van de Benelux in de jaren ‘93, ‘94, ‘95, ‘96, ‘97, ‘98 en ‘99 en beste fusiondrummer van de Benelux in de jaren ‘94, ‘95, ‘96, ’99, ‘04 en ‘05. Lucas heeft in zeer veel nederlandse groepen gespeeld en is al sinds 1985 de drummer van de nr 1 Latin Jazz groep van Europa; Nueva Manteca.