Nishe presents: ReaZun tijdens The Breakfast Club in BIRD

reazun
De Rotterdamse soulstress Nishe stond al eerder in BIRD met de release van haar eerste solo­album ‘The New Me’. Dit optreden beviel zo goed dat Nishe vanaf september 2014 een seizoen lang tweemaandelijks The Breakfast Club in BIRD (Rotterdam) zal hosten. Elke editie neemt ze een andere gast mee. Unorthadox en Shirma Rouse zijn al bevestigd, maar het spits wordt afgebeten door mc ReaZun, die op zondag 28 september het podium met Nishe zal delen.

Nishe is sinds de start van haar vorige muzikale project, Jagged Soul, een household name in de Rotterdamse soulscene. Met Jagged Soul speelde ze op talloze podia en festivals, zoals North Sea Jazz, World Port Jazz, Rotterdam Import, Popkomm, Amsterdam Dance Event en Eurosonic. Na enkele projecten als featured artist in Londen voor het label Jalapeno, verscheen afgelopen februari haar eerste soloalbum: The New Me. Het is een stoere en oprechte plaat geworden met een gebalanceerde mix van indie-soul, electro en hiphop. De door Nishe zelfgeschreven songs zijn versterkt door features van Esperanzah Denswil en Unorthadox en door de medewerking van een indrukwekkende groep muzikanten, waaronder Optimus, Shirma Rouse, iET en Budy Mokoginta.

ReaZun is al meer dan tien jaar actief als host, debatleider, en natuurlijk als rapper. Zo leidde hij verschillende debatten (CoolPolitics, ROF!), hostte hij diverse festivalpodia (Lowlands, Beats & Roots, ROF!) en deed hij verschillende jaren de presentatie van de Grote Prijs van Nederland. Daarnaast werkte hij mee aan de albums van Kyteman en toerde met The Kyteman Orchestra heel Europa rond. Na jarenlang in het Frans te hebben gerapt bracht Reazun afgelopen jaar zijn eerste Nederlandstalige soloalbum Ik Ben Hartman uit, een plaat waarop zijn favoriete muziekstijlen, dubstep, soul, reggae en hiphop, zijn verenigd.