Izaline Calister samen met Leoni Jansen in Barricade

barricade
Foto (c) Hessel Stuut

Voor het eerst staan ze samen in een eigen theaterproductie: Leoni Jansen en Izaline Calister, zangeressen, liedjesschrijfsters en programmamaaksters. Jansen en Calister zingen in Barricade liedjes die verandering teweeg hebben gebracht en vertellen het verhaal erachter. Muziek die de wereld op de been hield tijdens De Tweede Wereldoorlog, de dictatuur in Latijns-Amerika en ten tijde van de slavernij en Apartheid. Elke avond komt een bekende politicus, opiniemaker of nieuwsbrenger langs om over zijn/haar favoriete protestsong te vertellen. De voorstelling BARRICADE gaat op 8 november in première in De Kleine Komedie in Amsterdam en is tot en met januari 2015 te zien in diverse theaters in het land.

Waar was jij toen Free Nelson Mandela werd gezongen? Wat is het verhaal achter Big Yellow Taxi van Joni Mitchell of West Wind van Miriam Makeba? Waarom werd een heel continent geïnspireerd door de stem en liedjes van Mercedes Sosa, zoals Gracias a la Vida? Daarna rest de vraag: welke protestsongs zijn er nú? Waiting on the World to Change? The answer, my friend, is blowin’ in the wind.

Leoni Jansen heeft inmiddels meerdere solo-cd’s op haar naam staan, onder meer Three Magic Little Words, Heart Strings & Loose Ends, Second Wind, The Third Road en The Storyteller. De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz met Afro-Caraïbische invloeden. Met haar zelfgeschreven nummers, veelal in het Papiaments, heeft Izaline opgetreden door heel Europa, Indonesië, USA en Zuid-Amerika en speelde op vele festivals in binnen- en buitenland zoals Cape Town Jazz Festival, Rome Jazz Festival, Cervantino Festival Mexico, Sofia en het North Sea Jazz Festival. In 2010 werd Izaline door de Verenigde Naties gevraagd om een lied te vertolken op hun hoofdkantoor in New York tijdens de nagedachtenis aan de slavernij, in samenwerking met de wereldberoemde gitarist en producer Nile Rodgers (Chic).

SPEELLIJST
10 okt 2014 Lelystad Agora Theater en Congrescentrum (try-out)
18 okt 2014 Vught Theater de Speeldoos (try-out)
28 okt 2014 Oss Theater De Lievekamp (try-out)
29 okt 2014 Gouda De Goudse Schouwburg (try-out)
30 okt 2014 Drachten Schouwburg De Lawei
01 nov 2014 Zaltbommel De Poorterij
05 nov 2014 Apeldoorn Theater & Congres Orpheus
08 nov 2014 Amsterdam De Kleine Komedie (PREMIÈRE)
19 nov 2014 Hellevoetsluis Theater Twee Hondjes
06 dec 2014 Hoogeveen Theater De Tamboer
12 dec 2014 Tiel Schouwburg Agnietenhof
19 dec 2014 Capelle aan den IJssel Isala Theater
20 dec 2014 Groningen De Oosterpoort
08 jan 2015 Schiedam Theater aan de Schie – locatie Wennekerpand
09 jan 2015 Roden Theater de Winsinghhof
10 jan 2015 Den Helder Schouwburg De Kampanje
16 jan 2015 Dordrecht Schouwburg Kunstmin – Locatie Energiehuis
17 jan 2015 Arnhem Schouwburg Arnhem
23 jan 2015 Heiloo Theater De Beun
24 jan 2015 Delft Theater de Veste
27 jan 2015 Veenendaal Theater De Lampegiet
29 jan 2015 Alkmaar TAQA Theater De Vest
30 jan 2015 Amsterdam Theater de Meervaart
31 jan 2015 Zoetermeer Stadstheater