CaboCubaJazz brengt Observant in latin sfeer

Foto (c) Simone Staron
Foto (c) Simone Staron

Dit seizoen is er eens in de vier weken een latin optreden in Stadscafé de Observant in Amersfoort. Onder leiding van Nils Fischer en Carlos Matos nodigt de band CaboCubaJazz maandelijks een andere gastartiest uit om met deze formatie het podium te betreden. Op woensdag 24 september wordt het spits afgebeten door trombonist Juanga Lakunza. De aanvang is 20:30 uur en de toegang gratis.

CaboCubaJazz timmert hard aan de weg in binnen- en buitenland. De unieke combinatie van de melancholie van de Kaapverdische eilanden met energieke Cubaanse muziek en avontuurlijke jazz heeft de band geen windeieren gelegd met onder andere optredens in Canada, Oostenrijk, Thailand, Noorwegen, Finland, Luxemburg en inmiddels al drie theaterseizoenen in Nederland. Momenteel tourt de band bovendien regelmatig in Duitsland, met als highlight een van de meest prestigieuze jazzevenementen aldaar: Viersen Jazz Festival.

In de Observant zal een (nu nog) onbekend toptalent als gastartiest optreden, de Eramus Jazz Prijs finalist 2014 Juanga Lakunza op trombone. Hij studeerde dit jaar cum laude af op Codarts in Rotterdam waar hij het vak leerde van Ilja Rheingoud en Bart van Lier. Als geen ander weet Juanga jazz, Cubaanse muziek en de muziek van zijn herkomst – het Baskenland – te combineren. CaboCubaJazz bestaat uit percussionist Nils Fischer, Carlos Matos op piano, zangeres Dina Medina, bassist Yerman Aponte en Armando Vidal op drums.