Chris Dave and The Drumhedz naar BIRD

Chris DaveOp zondag 2 november staan Chris Dave and The Drumhedz in de Rotterdamse club BIRD. Chris ‘Daddy’ Dave wordt gezien als een van de meest gerespecteerde en gevraagde muzikanten van zijn generatie. Zijn unieke en zelfs excentrieke stijl wordt door zo’n beetje iedereen in de jazz-, soul-, hiphop- en r&b-scene bejubeld. Hij werkte dan ook samen met artiesten als Adele, Maxwell, Beyoncé, Janet Jackson, Mos Def en Erykah Badu. Voor dit optreden in BIRD neemt hij een aantal briljante muzikanten mee: Isaiah Sharkey, Kebbi Williams en Nick McNack.

Sinds Chris ‘Daddy’ Dave zijn muzikale carrière zo’n vijfentwintig jaar geleden begon is hij een van de meest gerespecteerde en gevraagde muzikanten van zijn generatie. Met zijn excentrieke aanpak en vermogen zich aan te passen aan zo ongeveer iedere muzikale setting heeft hij een eigen stijl gecreëerd die bejubeld wordt door zo’n beetje iedereen in de jazz-, soul-, hiphop- en r&b-scene. Hij heeft dan ook met een indrukwekkende lijst artiesten gespeeld: Adele, Maxwell, Beyoncé, Janet Jackson, Wynton Marsalis, Lalah Hathaway, Sonny Rollins, Mos Def, Erykah Badu, Jill Scott, A Tribe Called Quest, Sa Ra en nog veel meer. Ook was hij jarenlang de vaste drummer van D’Angelo en Robert Glasper. Kortom: he’s been around the block.

Chris Dave & the Drumhedz bestaat uit steeds wisselende maar altijd even briljante muzikanten. Voor het optreden in BIRD neemt Chris Isaiah Sharkey op gitaar, Kebbi Williams op sax en fluit en Nick McNack op de bas mee. De heren nemen je mee op reis door een landschap van genres, stijlen en artiesten: van jazz tot hiphop en van r&b tot rock. Zo nu en dan komt er een cover voorbij van Jimi Hendrix of Fela Kuti, een nummer geïnspireerd op Radiohead of J Dilla of een andere muzikale verrassing.

Line-up:
Chris Dave: drums
Nick McNack: bas
Isaiah Sharkey: gitaar
Kebbi Williams: saxofoon en fluit

Wanneer: zondag 2 november 2014
Aanvang: 20.30 uur (zaal open: 20.00 uur)