Keep an Eye Foundation lanceert The Records

The Records-web2The Records is het jongste initiatief van de Keep an Eye Foundation. Een aanmoedigingsprijs waarmee drie veelbelovende jazzbands direct de studio in kunnen; zij ontvangen ieder een volledig gefinancierde cd-productie. The Records, het nieuwste initiatief van de Keep an Eye Foundation helpt beginnende bands bij hun start in de muziekwereld. Tijdens The Records winnen 3 van de 8 bands een volledig gefinancierde cd-productie, inclusief promotieclip, ter waarde van 10.000 euro. Een onafhankelijke jury koos uit de eerste twaalf inzendingen de acht beste bands: Jan Geijtenbeek’s Goatmusic (ArtEZ, Zwolle), Startas Orkester (Utrechts Conservatorium), Alessandro Fongaro Quintet (Codarts, Rotterdam), Caspar van Wijk Quartet (Conservatorium van Amsterdam), Duck Tape Ticket (ArtEZ, Arnhem), EVA (Prins Claus Conservatorium, Groningen), David Mingiullón Quartet (Conservatorium Maastricht) en Urban Voyage (Conservatorium van Amsterdam). Deze alumni van Nederlandse conservatoria proberen tijdens de Award Show van zaterdag 27 september een vliegende start van hun carrière te veroveren.

Musicianship
De jury, bestaande uit Kim Bloem (booker Mojo Concerts), Albert Grootoonk (talentscout Talpa/former EMI-Blue Note), Anton Goudsmit (gitarist) en Bert van den Brink (pianist) beoordeelt de bands tijdens de middag op de muzikale vaardigheden en zogenoemde musicianship van de muzikanten; hun creatieve talent, authenticiteit, het samenspel, de performance. Naast het bedrag dat de muzikanten ontvangen voor de cd productie en promotieclip krijgen de bands ook professionele coaching bij het in de markt zetten van hun muziek. De uitreiking, gepresenteerd door Co de Kloet, begint om 16.00u in het Conservatorium van Amsterdam en is open voor publiek.

De Keep an Eye Foundation werkt samen met kunstvakopleidingen in heel Nederland en daarbuiten. De particuliere stichting zet zich in om jonge studerende muzikanten/kunstenaars te helpen bij de start van hun loopbaan. Met The Records beoogt de Keep an Eye Foundation jaarlijks een aantal cd-producties van startende bands in Nederland financieel te ondersteunen.