Medeski, Scofield, Martin & Wood Juice brengen samen album uit

Medeski Scofield Martin Wood
De blauwdruk voor Juice is geïnspireerd op een compilatie van Afrikaanse- en daarvan afgeleide muziek, die drummer Billy Martijn samenstelde en met de band deelde. “We houden allemaal van de muziek uit Brazilië, de Carribische eilanden en Latijns Amerika en deze is altijd gelinkt geweest aan jazz,” verklaart Medeski. “ Zodoende begonnen we samen een eigen verkenning van die link.”

“Dit is onze versie van Afrikaans geinspireerde vormen,” bevestigd Scofield. “Althans, daar begonnen we aanvankelijk mee… Dit is een kader besloten we, waarbinnen we verder kunnen doen waar we maar zin in hebben.”

Medeski, Scofield, Martin & Wood zijn twee funky natuurkrachten die opnieuw samenkomen op het podium. Jazzgitaarreus Scofield zorgt samen met het eindeloos inventieve orgeltrio Medeski, Martin & Wood voor een combinatie vol vette grooves.

Toetsenist John Medeski, bassist Chris Wood en drummer Billy Martin kwamen in 1991 samen voor concerten in het New Yorkse Village Gate en zijn zonder terugblikken meteen doorgestoomd met onophoudelijk touren en het uitbrengen van een reeks energieke opnames die soul, jazz, bebop, funk, R&B, DJ cultuur en avantgarde combineren.

juiceMeesterimprovisator Scofield scherpte zijn unieke toon met Chet Baker, Gerry Mulligan, Charles Mingus en Gary Burton, voordat zijn werk met Miles Davis hem definitief op de kaart zette in de jaren ’80. Sindsdien heeft hij meer dan 30 sessies geleid en is hij alom bekend geworden als een van de grootsten van de jazzgitaargeschiedenis.

Medeski, Martin & Wood werkten voor het eerst samen met Scofield in 1998 bij het project A Go Go, door JazzTimes bestempeld als “A match made in heaven”. Hun wereldwijde tours bestendigde hun band, wat resulteerde in hun sublieme Out Louder (op naam van alle vier de musici) en de live release in 2011 van In Case the World changes it’s Mind. En nu dus het langverwachte vervolg met krachtige, nieuwe composities en 3 waanzinnige covers – Light my Fire, Sunshine of your Love en The Times they are a-changin’.