Red Snapper met nieuw album naar de Melkweg

Red Snapper
Goed nieuws voor de liefhebbers van de wat experimentelere jazz en corssovers. De Britse band Red Snapper komt in september dit jaar met het nieuwe album ‘Hyena’ vol Afrofunk, hiphop soundscapes, breakbeat en electronica. Red Snapper tourde een jaar lang rond en speelde live de soundtrack onder de Senegalese 70’s roadmovie Touki Bouki. Het nieuwe album is grotendeels geïnspireerd op deze soundtrack.

Met een rokerige mix van acid jazz, breakbeat, triphop en drum ’n bass in verschillende tempoversnellingen trok Red Snapper in de jaren ’90 de aandacht van het fameuze Warp-label. Door het met Massive Attack te vergelijken duistere, complexe, maar harmonieuze samenspel tussen akoestische instrumentatie en elektronisch samplemateriaal gold de band als pionier op het gebied van het mixen van analoge en digitale muziek.