Jazzfestival Danish Delight in De Oosterpoort

Jazz DanmarkDe Deens jazztop anno 2014 komt naar Groningen! Danish Delight dompelt u drie dagen lang onder in het beste wat Denemarken op jazzgebied te bieden heeft. Danish Delight wordt georganiseerd door New Arts International in samenwerking met JazzDanmark en een aantal Deense jazzlabels.

Line-up vrijdag:
Kira Skov
Zangeres Kira Skov vergaarde bekendheid met de band Kira & The Kindred Spirits en haar soloproject ‘When We Were Gentle’ staat vol introspectieve en ontroerende muziek. Dit jaar werd ze in eigen land uitgeroepen tot ‘Vocalist van het Jaar’ en kreeg ze de prestigieuze Carl Prijs voor haar songteksten.

The Cabin Project
Een project van Marie Fisker en Kira Skov. Fisker was te horen op diverse albums van Trentemøller en bracht al twee soloalbums uit. Als The Cabin Project maken deze twee eigenzinnige zangeressen diepe, rauwe en soulvolle muziek.

Line-up zaterdag:
Jacob Anderskov
“Strings, Percussion & Piano” Pianist Jacob Anderskov is al eens een verbluffende nieuwe kracht in de Europese jazz genoemd. Hij bracht sinds zijn debuut in 2001 al zestien platen uit als leadpianist, -componist en -producer. Zijn nieuwste project beweegt zich moeiteloos tussen improvisatie, eigentijdse gecomponeerde muziek, jazz, folk en klassieke muziek.

Marilyn Mazur Group
Slagwerkster Marilyn is vooral bekend van haar werk met Miles Davis en Jan Garbarek. Ze mocht gedurende haar carriere al diverse prijzen in ontvangst nemen, zoals de Ben Webster prijs (1983, vernoemd naar de Amerikaanse jazzsaxofonist) en de Jazzpar Prize (2001, een van de belangrijkste jazzprijzen). Met haar eigen kwartet speelt ze warme en communicatieve muziek, intens en melodieus.

Line-up zondag:
IKI
Zes jonge zangeressen uit Denemarken, Noorwegen, Finland en IJsland hebben de handen ineengeslagen in een uniek vocaal ensemble. De muziek ontstaat ter plekke door intuïtief gebruik van de eindeloze mogelijkheden van de menselijke stem in al haar facetten en klanken. Je zou het ‘Björk meets Coco Rosie en Arvo Pärt’ kunnen noemen! Voor hun debuutalbum wonnen ze de Danish Music Award voor ‘Best Vocal Jazz album of the Year’ (2011) en het tweede album moet dit najaar verschijnen.

The KutiMangoes
Deze band bestaat uit drie koperblazers, twee drummers en een toetsenist. Geïnspireerd door Fela Kuti en Charles Mingus maken ze hun eigen mix van afrobeat, elektrische jazz, soul en blues.