Flávio Silva naar BIRD

Flávio SilvaMet Home Grown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét jazzgeluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen. Op donderdag 30 oktober is dat de Braziliaanse gitarist Flávio Silva.

Flávio Silva is een Braziliaanse gitarist en componist die sinds een paar jaar in Europa woont. Momenteel zit hij in het laatste jaar van zijn studie jazzgitaar aan Codarts. Zijn muziek is een mix van moderne jazz met Braziliaanse ritmes en latin-invloeden. Jazzfusion wordt zijn stijl ook wel genoemd. Zijn creatieve inspiratie haalt hij uit alles om hem heen, van muziek tot schilderijen.

Hij deelde het podium al met beroemde Braziliaanse muzikanten als Cuca Teixeira, Thiago Espirito Santo, Sandro Haick en Ed Motta. Tegenwoordig is hij gitarist bij de Jamal Thomas Band, The Mafia Project en zijn eigen Flávio Silva Quintet. In februari van dit jaar bracht Flávio zijn debuutalbum uit en in juli stond hij op het podium van North Sea Round Town in Rotterdam, dé opwarmer van het North Sea Jazz Festival. Verwacht een dynamische avond met veel energieke muziek!