Tini Thomsen – MaxSax

Tini Thomsen MaxSaxAls je aan saxofoon denkt dan denk je al vrij snel aan jazz. Als je een cd onder je neus krijgt van een dame die met cum laude is afgestudeerd aan het conservatorium dan denk je aan klassieke muziek. Lees je dan dat deze dame heft gespeeld met o.m. het New Cool Collective en het Metropool Orkest dan denk je weer aan jazz. Des te verrassender is het als de betreffende cd vol blijkt te staan met onvervalste rockmuziek.

Tini Thomsen is een uit Hamburg afkomstige saxofoniste die in 2003 naar Amsterdam is gekomen om te studeren aan het conservatorium. Maar naast jazz is haar grote muzikale liefde gewoon rock. En dat is te horen ook. Met medewerking van drummer Joost Kroon, gitarist JB Meijers (De Dijk) en bassist Manuel Hugas (Anouk, Candy Dulfer) is een puur rockalbum opgenomen. Het gaat er stevig aan toe in het titelnummer “MaxSax” en een song als “Stolen”. Lieflijk, haast romantisch wordt het in “West Side Trip”, waarin Tini zich uitsluitend laat begeleiden door een aantal strijkers. Verrassend zijn de korte solo’s, die simpelweg “Time Out” heten.

Een erg fraai album. Stevige rock, fraaie ballads en verrassende solostukken. Simpelweg genieten. (7,5/10) (eigen beheer)