Eerste namen JazzOUT! bekend

JazzOUTDe 2e editie van jazzOUT! staat voor de deur! Na een geslaagde 1ste editie met headliners Candy Dulfer en Larry Graham moet ook deze 2de editie een ware jazz-knaller worden! De eerste twee namen zijn inmiddels bekend! Niemand minder dan Roy Hargrove en Identikit zullen op deze tweede editie van jazzOUT! staan.

De novembermaand in Heerlen staat sinds jaar en dag in het teken van de jazz. November is ‘Heerlen Jazzt-maand’ en deze bijzondere maand wordt sinds 2013 afgesloten met een avondvullend indoor-festival binnen de muren van Theater Heerlen. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de programmering van deze tweede editie.

Roy Hargrove
Eén van de headliners dit jaar is de Amerikaanse trompettist Roy Hargrove! Vorig jaar was hij nog een van de publiekstrekkers op North Sea Jazz Festival. Jazz en bop zijn belangrijke pijlers in zijn muziek, waarbij hij vaak verrassend afwijkt richting funk, hiphop en latin. Hargrove geldt als één van de grootste trompettisten van deze tijd.

Identikit live
Na drie lovend ontvangen albums en tours in binnen- en buitenland presenteert gitarist Marzio Scholten voor het eerst sinds vijf jaar een gloednieuw project: Identikit.
Identikit is een wervelend, modern kwintet bestaande uit gitaar, twee saxen (alt en tenor) en een spetterende ritmesectie, gericht op het spelen van songs. Met gitaar als enige harmonie-instrument is de sound van deze groep rauw, avontuurlijk en modern. De muziek is een combinatie van moderne jazz met indie rock en heeft wat weg van bekende bands als Kneebody en Polar Bear.