Bo Saris gaat groots in TivoliVredenburg

bo sarisDrie jaar keihard aan de weg timmeren in Engeland en de VS met als doel een internationale doorbraak te bespoedigen lijkt zijn vruchten af te werpen voor Boris Titulaer. Zijn vierde album “Gold”, het eerste onder de naam Bo Saris, kwam begin dit jaar in twintig landen uit. Onlangs zette hij met zijn vaste band een strakke show neer op het North Sea Jazz festival en liet zien, voelen en horen wat de nieuwe Boris vermag. Met “Gold” rekent hij af met zijn one-trick pony imago (“Keep the soul alive!”) uit de Idols tijd. Hoewel oude helden als Curtis Mayfield, Otis Redding maar ook Marvin Gaye en Isaac Hayes subtiel worden aangehaald verklaart Bo Saris het gehele spectrum tussen funk en soul als zijn speelveld. Met hits als “Addict” en “She’s on fire” blijken er ook nog eens commerciële ingrediënten aanwezig te zijn voor de symphatieke Venlonaar.

Of we trots mogen zijn op dit kundige export product mag u zelf gaan bepalen op onder andere 12 september in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Van dit optreden zal een verslag met foto’s op www.jazzzine.nl volgen.