Zomerjazzfietstour in Groningen eind deze maand van start

zomerjazzfiesttour
Op zaterdag 30 augustus gaat de jaarlijkse ZomerJazzFietsTour weer van start. De fietstour is een combinatie van een prachtige fietstocht door het Groningse Reitdiepdal en intieme jazzconcerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren.

Het is alweer de 28e editie van de ZomerJazzFietsTour. Jazzliefhebbers kunnen kiezen uit een van de vier fietsroutes door het Reitdiepdal. Onderweg kunnen ze genieten van verschillende concerten. Ook zijn er punten waarop kan worden overgestapt op een andere route. Keuzes maken is volgens de organisatie een must, aangezien het onmogelijk is om alle bandjes en muzikanten te zien.

Net als de Tour de France kent ook de ZomerJazzFietsTour een proloog. Dit voorproefje van wat de deelnemers te wachten staat vindt plaats op vrijdag 29 augustus, een dag voor de start van de ZomerJazzFietsTour dus.

De Proloog vindt dit jaar plaats in het Platformtheater aan het Boterdiep in Groningen. Best handig, een parkeergarage voor de deur. En binnen een gezellige clubsfeer. Een uitstekende setting voor de door de wol geverfde performer Maggie Nicols uit Engeland. En een puike plek voor de opwindende grooves uit het Midden Oosten van het Xalam trio uit Brooklyn.

Later op de avond staat op het Noorderzon festival, in het nabij gelegen Noorderplantson de Siciliaanse groep Manziluna paraat voor een voorproefje van de Italiaanse route op de ZomerJazzFietsTour.