Petra Lugtenburg brengt nieuw album uit op 22 augustus

Op 22 augustus 2014 verschijnt “Travellers In Our Minds”, het nieuwe album van de Nederlandse zangeres Petra Lugtenburg. Op het album mixt Petra jazz met folk en pop en brengt zij muziek uit heden en verleden met thema’s als verlangen, weemoed en de zoektocht naar vervulling.

“Travellers In Our Minds” is opgenomen in studio Lester Tell in Laren (N-H) en is geproduceerd door arrangeur-gitarist Hans Hollestelle. Muzikanten als Saskia Laroo (trompet), Hans Hollestelle (gitaar, basgitaar, ukelele, kalimba), Michael Vatcher (drums), Piet van Steenis (Spaanse gitaar), Curtis Clark (grand piano), Bryant Didier (basgitaar) en Pablo Nahar (contrabas), dragen bij aan dit nieuwe album.

Petra Lugtenburg“Travellers In Our Minds” is het tweede studio album van Petra Lugtenburg. Het eerste, “Shellfire”, kwam uit in 1998 en kreeg lovende kritieken. In 2012 volgde de nu-folk EP “On The Road”.

Petra Lugtenburg is eind jaren ‘80 het gezicht van de band Cloud Nine (productie Henk Hofstede en Robert Jan Stips) en scoort een bescheiden hit met het nummer “Waterland”. Ook zingt Petra op het album “Henk” van de Nits en gaat met hen op tournee. Later is zij zangeres in de band Siobhan en participeert ze in talrijke projecten waaronder jam sessions in het Bimhuis met o.a. Curtis Clark, Michael Vatcher en Han Bennink. Petra doet na de realease van “Shellfire” een aantal shows in het vaderlandse clubcircuit met als absoluut hoogtepunt een optreden op het North Sea Jazzfestival.

Op “Travellers In Our Minds” vinden we naast nieuwe songs drie tracks van de EP “On The Road” die opnieuw zijn bewerkt en gearrangeerd door Hans Hollestelle. Twee songs werden onverwacht teruggevonden op een stokoude Ampex-tape met eerdere opnames. Ook die liedjes werden door Hans Hollestelle opnieuw bewerkt. De eerste single release wordt “A Place Called Love”, gelijktijdig met die van het album “Travellers In Our Minds” op 22 augustus.