Christian Scott naar Bird

Op zaterdag 9 augustus staat de alom geprezen jazztrompettist Christian Scott in BIRD. Deze jonge Amerikaanse muzikant staat wereldwijd bekend om zijn unieke sound en staat deze avond samen met zijn nieuwe band en vrouw Isadora op het podium in BIRD. Trompettist Christian Scott is al sinds zijn twaalfde is on tour, hij maakte tien albums (waaronder voor het prestigieuze label Concord Records) en werkte aan nog meer albums mee.

Christian Scott

Hij staat te boek als toonaangevend muzikant en componist op het gebied van creatieve, geïmproviseerde muziek. Bovendien is hij een geëngageerd performer die thema’s aansnijdt als racisme, geweld en globalisatie. Als Mos Def en Jill Scott hun muziek op een hoger plan willen brengen, bellen ze hem.

Tot nog toe maakte Christian Scott met zijn kwintet instrumentale muziek maar daar wijkt hij nu vanaf. “Het is een idee-fixe dat instrumentalisten niet met vocalisten zouden willen of kunnen werken. Ik ben al acht jaar lang aan het nadenken over de manier waarop ik zang zou kunnen integreren in mijn muziek. Voor mij is de stem een krachtig instrument dat gevoel op een andere manier overbrengt dan bijvoorbeeld de trompet.” Isadora Mendez Scott is behalve de nieuwe zangeres van de band ook Scott’s echtgenote en muze. Zij is al jaren actief als singer-songwriter en werkte onder anderen met Kanye West en KRS One. Haar stemgeluid is niet typisch jazz of r&b, of in een ander hokje te stoppen, maar past daarom des te beter in de fluïde composities van Scott.

Line-up:
Christian Scott: trompet
Lawrence Fields: piano
Kris Funn: bas
Cory Fonville: drums
Braxton Cook: altsaxofoon en altklarinet
Isadora Mendez Scott: zang

Wanneer: zaterdag 9 augustus
Aanvang: 20.30 uur (zaal open: 20.00 uur)
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Toegang: € 24,-
CJP: € 20,-

Donderdag 7 augustus: North Sea Jazz Club, Amsterdam
Vrijdag 8 augustus: TivoliVredenburg, Utrecht
Zaterdag 9 augustus: BIRD, Rotterdam