GoodLuck – het geluid van Afrika op Haarlem Jazz

GoodLuck

In hun thuisland Zuid-Afrika is GoodLuck met 9 top 10 singels, 5 nummer 1 hits, 3 SAMA award nominaties (wat de Zuid-Afrikaanse versie van de BUMA-awards is) en meer dan 500 optredens over de hele wereld in vier jaar tijd uitgegroeid tot een band van formaat. Desondanks blijft het drietal, bestaande uit Juliet Harding (zangeres en liedjesschrijver), Raiven Hansmann (keys en saxofoon) en Ben Peters (producer en geluidvirtuoos), met beide benen op de grond staan. Langzaam maar zeker willen ze met een vrolijke mix van electronica, jazz en pop de rest van de wereld veroveren. Te beginnen in Nederland.

Een paar weken terug stonden ze op Extrema, aanstaande zaterdag op Solar en 15 augustus op de Grote Markt tijdens Haarlem Jazz. Het live-optreden staat bol met nummers van het laatste album ‘Creatures of the Night’. Het bijzondere van dit album is dat, zonder uitzondering, alle nummers in de natuur van Namibië zijn opgenomen. Tijdens een tour langs stranden, ravijnen en woestijnen zijn unieke geluiden, zoals het geluid van stukslaande golven op het kiezelstrand van Skeleton Coast en het zenuwachtige nachtelijke gehinnik van zebra’s die de geur van hongerige leeuwen ontwaren, gesampled. Producer Ben Peters heeft ze geremasterd tot unieke samples