30e Jazzfestival Delft op 15, 16 en 17 augustus

jazzdelftJong talent, klinkende namen en crossovers tijdens jubileumeditie Jazzfestival Delft op 15, 16 en 17 augustus. Samen met Edisonwinnaar Reinier Baas, hoofdact tijdens het Jazzfestival Delft, maakte de festivalorganisatie en de Delftse wethouder cultuur en economie Ferry Förster de eerste namen van de 30-jarige jubileumeditie bekend.

Naast het Reinier Baas Trio en sax-icoon Hans Dulfer, beiden op het hoofdpodium op de Markt, kan men in het derde weekend van augustus genieten van unieke optredens van Matt Bianco en CeCe Peniston. Andere jonge internationale toppers zijn Lessus & The Family (Spanje) en de zeer getalenteerde Francesca Tandoi (Italië) op speciaal verzoek van bassist en musicoloog Hans Mantel. Ter ere van het 30-jarige jubileum van het festival wordt er voor het eerst gewerkt met een dubbel hoofdpodium. In het feestelijke programma is er zoals altijd weer ruimte voor aanverwante muziekstijlen als soul, hiphop, funk, fusion, blues en pop. Maar jazzimprovisatie en avontuurlijke richtingen komen aan bod. Enkele voorbeelden zijn Tommy Moustache, That Park Life, Pink Oculus en Susanne Alt ft. Heels & Beats.

Het Jazzfestival Delft, de pleinen en samenwerkende horeca houden traditiegetrouw ook rekening met specifieke wensen van het publiek dat uit de gehele regio Den Haag, Rotterdam en verder, komt genieten van het zonnige weekend. De liefhebbers kunnen dan ook hun hart ophalen tijdens optredens van o.a. Squib Cakes (Tribute to the Tower of Power), Ge Titulaer, ’69 Comeback, Mr. Boogie Woogie en ZooT. En voor de totale ontspanning is er weer (deels) tropisch geprogrammeerd voor ‘Jazz in the Park’ in de Poptahof in Delft. Daar treedt onder andere Paradigm op.

De 30ste editie van het Jazzfestival Delft staat in de startblokken! Op 15, 16 en 17 augustus barst het jazzfestijn weer los. Nieuw dit jaar is een spectaculair dubbel podium op de Markt. Daarnaast zijn er vier grote podia op de mooiste pleinen in Delft. Ook nieuw is dat de cafe’s in Delft, zelf het programma gaan invullen.

Natuurlijk mag ook dit jaar een grote jazzartiest uit Amerika niet ontbreken. Daarom vliegt de organisatie binnenkort naar New York, om de opvolger van vorig jaar, Tom Browne, over te halen op het jubileumfeestje te komen.