Jazzpodium DJS presenteert: Sena Summer Jazz 2014

Sena-Summer-Jazz
In 2012 bestond Jazzpodium DJS 65 jaar en ging Jazzpodium DJS het eerst een samenwerking aan met het Big Rivers Festival. Het Jazzpodium mocht 3 dagen lang de programmering verzorgen op het Stadhuisplein, het podium werd omgedoopt tot ‘Jazzstage’ en het publiek heeft volop kunnen genieten van een breed scala aan jazz, soul, funk en wereldmuziek. Het werd een doorslaand succes met artiesten als The Jazzinvaders featuring Dr. Lonnie Smith, Sinas, The Soul Snatchers, The Jig, Bruut en vele andere.

In 2013 werd besloten meer activiteiten te organiseren in de aanloop naar het evenement. Onder de noemer ‘Sena Summer Jazz’ vonden voor de 2e keer diverse activiteiten plaats waarbij de grande finale tijdens het festival plaats vindt op het ‘Sena Summer Jazz Stage’ bij het Stadhuis tijdens het Big Rivers festival. Sena Summer Jazz is inmiddels een begrip en een jaarlijks terugkerend visitekaartje van Jazzpodium DJS geworden.

Komend weekend, 18, 19 & 20 juli, is het alweer tijd voor een nieuwe editie van Sena Summer Jazz. 3 dagen lang het beste van eigen bodem op het gebied van Jazz, Soul, Funk en Wereld muziek op het podium tijdens Big Rivers. Het North Sea Jazz Festival zit dit jaar niet in de weg dus kom vooral langs en geniet gratis en volop van wederom een prachtig zorgvuldig samengesteld programma!

VRIJDAG 18 JULI

20:45 – The Cool Quest

Jonge band gooit momenteel hoge ogen met Funkin’ Hiphop en Soulvolle Jazz

22:45 – Laura Vane & The Vipertones

Voor de 2e keer spelen zij op het Big Rivers. Ieder optreden is een feest. Een nieuw album, een nieuwe line-up en een nieuwe sound, Soulvolle Pop in een Funky jasje

ZATERDAG 19 JULI

13:30 – Tobe Jazzed

Het jazzorkest van het Dordtse cultuurcentrum ToBe. Swingende Souljazz voor jong en oud

15:00 – Barbara Blijlevens

Met haar bijzondere stem weet ze alle luisteraar te betoveren. Een van de deelnemers aan de onlangs gehouden Dordtse Sena Jazzprijs 2014

16:30 – Jazzlab Sessions

Bekende en onbekende jazzmusici uit de regio spelen, op geheel eigen wijze, composities uit het rijke Rhythm & Blues repertoire van New Orleans. Swingen dus!

20:15 – Saxotones Groove Mission ft Simone Roerade

Toon Meijer brengt met zijn band energieke Boogaloos en old school R&B verpakt in aanstekelijke “move your hips” tunes. Mrs Hips aka Simone Roerade is dan ook te gast

22:30 Shakara United

Zinderende beats, funky ritmes, boeiende, energieke improvisaties, spitante collectieve vocalen: Shakara United brengt háár versie van de uiterst dansbare Afrobeat!

00:00 – Randy’s Boogie Squad

Een vijfmans formatie opgericht in de zomer van 1996. In 1999 ging de band – na een aantal succesvolle jaren waarbij volop werd gespeeld in het landelijke blues circuit – ter ziele. Nu – in 2014 – komen de vijf goede vrienden voor Big Rivers weer eens bij elkaar voor een nachtelijke reünie op het Jazzpodium DJS.

ZONDAG 20 JULI

15:00 – Alex Koo Quartet

Winnaar van de Dordtse Sena Jazzprijs 2014. In 2010 won hij ook de prestigieuze Prinses Christina prijs. Deze begenadigde pianist mag je gewoon niet missen. Kom vooral genieten.

16:45 – The Houdini’s

Het sextet The Houdini’s is al een kwart eeuw lang het toonaangevend Nederlands Hard Bop ensemble. Genieten voor iedere rechtgeaarde jazzliefhebber.

19:00 – Rumbata Beat Band

De grootste namen uit de Nationale Jazz en Latin scene staan op het podium waaronder bandleider en percussionist Jamie Rodriguez. Een majestueuze afsluiting van het festival op dit podium.